måndag, augusti 23, 2010

sömnbrist och snorkunskap

zombiestateofmind i hissen hos z
Hjälp! Vad gör man när en bebis är förkyld? Hur underlättar man bäst för minstingen? Trycker alvedon och suger snor, ja men mer då? Och hur fungerar en sån där snorsug, bara jag tar fram den så blir han arg som ett bi. Näsdroppar? Hur då? Han vet precis vad som gäller och vägrar ligga still ens för en millisekund.

Fem dagar och nätter fulla av tuttande, maratonamningar och mycket gråt snorande och tandkliande kulminerade till en natt med nästintil noll sömn för både mig och lilla w, det är bara att konstatera att tandsprickning och dunderförkylning inte är en bra kombination. Jag är inte kaxig idag - sömbristen har slagit till och det ordentligt som om inte dvalan jag befinner mig i vore nog så har jag sjukt ont i huvudet och känner mig febrig trots att jag tryckt två alvedon och vilat nästan hela dagen. Det känns tråkigt för jag hade peppat för dagen idag så länge, tatuering, flyttstädning och sen första träningen med Crime Ciy Rollers. Nu blir det inget alls av det, jag får nöja ig med att hasa mig ner till träningen och prova ut vilken storlek jag skall ha på skatesen som skall beställas i dagarna. Innan snorigheten slog till totalt och gnälligheten tog överhanden (läs igår) så tillbringade vi dagen hemma hos zandra. Hundgos, bra film, god mat och fint sällskap - en perfekt söndag.

1 kommentar:

Morrica sa...

Snorsugen förkastades raskt, men det kan hända att de är bättre nuförtiden än de var då, när nittiotalet var ungt. Jag använde svag koksaltlösning som näsdroppar och lät den lille snorvalpen sova med kudde under madrassen så att det blev högläge (de har en tendens att glida iväg ner i fotänden av sängen när man gör så så man får hämta opp dem då och då, men det brukar lösa sig) och så filtrerade jag alvedon genom mig själv så länge jag ammade. Det jag inte gjorde, men skulle gjort om jag varit klokare, var att sova på dagen också när den lille snuvige sov.