söndag, juni 12, 2011

folkets park

Lämnade lägenheten vid halv tio i förmiddags för häng i Folkets Park med annan derbymamma och kiddo i lilla Ws ålder med intentionen att komma hem i lagom tid till lunch och soveri.  Klockan är halv sju och vi kom nyss in genom dörren. Vi har hängt i parken precis hela dagen, klappat hästar, beundrat karusellerna, badat, ätit glass och tittat på alla djuren. Hundra gånger om helt utan dåligt samvete över att inte vara med djuret - Vesslan är på landet hos mormor och morfar över helgen och jag måste säga det. Jag älskar att ha hund men fan vad skönt det är att inte behöva stressa hem och räkna timmar hunden har varit ensam. 

I nio fall av tio följer Lusen med oss ut, ingen hund inget häng liksom, men just i Folkets park som är idealiskt när man har barn så är det nono, vi blir alltid utkörda och hamnar i jidder, a l l t i d med sinnessjuka ordningsvakter och paragrafryttare. Varför i hela fridens namn är det hundförbud i parken för? 

Hur känner ni andra hundägare? Bojkottar ni hundfria ställen? Har ni också dåligt samvete?

4 kommentarer:

EmReAl sa...

Dåligt samvete - alltid!
Bojkottar hundfria ställen? Har inte träffat på så många mer än Bjärreds strand om sommaren och där kan man väl hålla sig förstående även om jag tycker det är guld när hunden får springa i havet.
(Men så finns ju Ribban - och det är GULDGULDGULD)

Jag hade ingen aning om att det var hundförbud i Folkets Park, men tack för upplysningen!

lotta sa...

Ja visst suger det?! Det där ständiga gnagande dåliga samvetet som ligger och gnager i bakhuvudet trots att man vet att fyrfotingen bara ligger och sover och att det inte alls går någon nöd på en..

Ja alltså att man skiter i att dra dit alls? Typ som folkets park, större nöjesfält, allergiska vänner, stränder, vänner som har hundilskna djur etc.

Folkets park har varit lite olika till och från. Hundar okej, hundförbud, koppeltvåmg (bra!!) hundförbud under sommarmånaderna

EmReAl sa...

Hm, det finns nog inget ställe som jag bojkottar sådär rakt av, men hade jag haft Flisan med mig och kommit till ett ställe där hon inte varit välkommen hade jag skitit i det, men utan henne är jag inte särskilt uppmärksam.
Koppeltvång tycker jag är hur bra som helst i stan och där det vistas mycket folk och fä, men det finns ju gränser. Vissa ställen kanske man kan röja lite på reglerna medan andra ställen behöver skärpas till.

schmut sa...

Är det? Tycker jag sett många där med hund fast det har ju visserligen varit knähundar. Folk brukar se genom fingrarna när det gäller små saker.
Lunds folkets park har som tur är inget hundförbud, utan välkomnar.