torsdag, februari 03, 2011

Om föräldraledighet

Majoriteten av alla de människor jag träffar på högskolan (som vet att W föddes för ett år sedan) förutsätter att han nu börjat på förskolan. Jag brukar replikera med ett nej och förklara att han är på tok för liten för det enligt min mening. I nittio procent av fallen stirrar två klotrunda ögon tillbaka på mig och jag kan nästan hörahur det klickar i hjärnan, hur kugghulen snurrar frenetiskt och hur personen i fråga anstränger sig för att komma på ett bra svar. Ofta blir det ett "Jaha.." och en lång paus. "Men var är han då?" Ptja, han har ju en pappa också brukar jag svara och det är ungefär här jag brukar tappa tålamodet. När det sedan kommer frågor i stil med: - men vaddå, vill han det? - klarar han av det? - känns inte det jättekonstigt för dig att han är hemma och du i skolan? - men vem tjänar pengarna då? Så får jag fan tuppjuck.

5 kommentarer:

Mia sa...

Som om man inte brukar vara två när man gör barn! Är man inte också då två om ansvaret och uppfostran av barnet? (...ja, visst finns det undantag, tex. vid insemination av donator)

Jag förstår att du får tuppjuck! Det är rätt skrämmande att de du träffat FÖRUTSÄTTER att pappan varken kan eller vill ta hand om sitt eget barn.

Sanna sa...

Grymt störigt..
vem stoppa snoppen i dom och hjälpte till med produktionen ??

Tycker synd om deras små om det börjat så tidigt på förskola..
Hemma så länge man kan, tumme upp!

LadyAngore sa...

Haha, finns det sånna på högskolan? Märkligt! Tycker också det är heltför tidigt att ha barn på förskola när de bars är ett år. Vi chansar påntidigast november för oss. Tidigast!!

Morrica sa...

*hahahahahaha*

Förlåt att jag asgarvar, men ibland är människor så ärkekonservativa att jag inte kan låta bli!

Stå på dig, lite tuppjuck då och då rensar systemen, och de behöver rensas.

Anonym sa...

åhhhh!!! ja blir också tokig på det där! fattar inte ibland hur folk ä funtade. ja fick frågor när ja kom tillbaka till jobbet å började jobba 2 dagar i veckan.. "-meeeen, vem ä hemma med ditt barn??" ja ville bara klappa till dom på käften. men ja sa.. "-öhhhhh, hon har en pappa". jävla våp.