onsdag, december 01, 2010

Day 08 - A moment

Denna känns rätt given. Något större och mer omvälvande än att föda barn det har jag inte varit med om.

Måndagen den 19 januari 2010 var jag på ett av många tillväxtultraljud. Förhoppningsvis det sista tänkte jag när jag klev in genom ingång 74, Kvinnokliniken på UMAS. Och visst hade jag rätt men detta ultraljud blev inte riktigt lika rofyllt som jag de andra, W hade tappat mycket i vikt och det konstaterades fort att han inte fick i sig någon näring, att han skulle ut. Läkaren var övertygad om att han inte skulle fixa stresstestet och att de därför skulle tvingas att plocka ut honom med kejsarsnitt och först då gick det upp för mig att jag snart skulle vara mamma. På riktigt, att jag skulle föda barn, att graviditeten faktiskt inte var ett avslut utan en början blev så uppenbart.  Det visade sig att W visst fixade stresstestet och att jag inte alls behövt oroa mig för kejsarsnitt, läkaren som kom med det beskedet borde gå en intensivkurs i patientbemötande  - men det är en historia som jag tar en annan gång. Värkarbetet var långt och jobbigt, att jag skulle bli igångsatt var inte alls något som vi hade räknat med eller ens reflekterat kring. Efter 33 timmar och 17 minuter var det över, den 20 januari 18:47 föds lilla W och sen dess har jag sett världen med andra ögon.

4 kommentarer:

Mirijam sa...

Och 2 december klockan 20 kommer han hem till mig och kollar på skräckfilm!

Mia sa...

Vad skönt att läsa att den lille klarade av stresstestet. Men vilken lång förlossning, MYCKET BRA kämpat! Härliga foton på "mamma, pappa, barn"! :)

lotta sa...

visst gör han det Mirijam, det kommer att bli så jävla fint! Ps. jag kommer att kissa på mig av skräck och dö räddhetsdöden sen när jag skall promenera hem utan Vesslan :(

Mia, den blev rätt lång på grund av igångättningen, först fick jag rejäla värkar av droppet och gelen som sen stannade av. Till nästa gång önskar jag och hoppas att det kan få starta på naturlig väg. Jag tror att det blir mycket mer harmoniskt då. Tack!

Mia sa...

Jag håller tummarna för att det blir bättre nästa gång det är dags. :) Min lille kom ut ca. 8,5 timmar efter det vattnet gick, det kändes väldigt snabbt och det är jag väldigt glad över!