måndag, april 30, 2012

För hur många dagr sen som helst så taggade Mirijam mig i en utmaning/kedjebrev/vad det nu kallas. Jag har inte haft tid att svara på frågorna innan men nu har jag det, yey!


1) Vilket är ditt bästa loppisfynd?

Mitt bästa loppisfynd? Åh det här är en supersvår fråga, jag har många loppisfynd som är mig väldigt, väldigt kära. Jag älskar att drälla omkring på loppisar och hitta fina saker som gör vårt hem mysigare och mer personligt. Några av mina favoriter är alla ljusstakarna och de små bordsunderläggen och det stora brickfatet i koppar som kaffekokaren står på men allra bäst gillar jag nog vårt senaste fynd från sopstationen: ett underbart klädskåp i lite ljusare träslag med dubbla dörrar, liljor och mässingsbeslag som står på krokiga ben i hallen. 


2) Vad är kärlek?
Den mest fantastiska känslan, sinnesstämningen, tillståndet av dem alla. Det finns olika typer av kärlek i min bok, att vila i Hs armar och känna komplett trygghet, att få följa lilla Ws utveckling, långa hundpromenader med Vesslan, att hålla jammern  bakom sig på tracket är några av dem alla.

3) Kan man leva ett lyckligt liv utan att bli förälder?
Det tror jag absolut att en kan! Varför skulle en inte kunna det? Däremot så tror jag att det är svårt för redan blivna föräldrar att föreställa sig att det går att leva ett lyckligt, meningsfullt liv utan att vara förälder. Den tanken suddas liksom bort i samma stund en möter sitt barns blick för första gången, eller, så var det för mig i alla fall.

4) Om du bara fick välja en maträtt att äta resten av livet, vilken skulle det vara?
Lätt! Hemmalagad sojabolognese med rödvin, krispig sallad på bladspenat, coctailtomater, avocado och gul paprika till det. Också lite sojajogurt på toppen ihop med vegansk "parmesan". Ohm nohm nohm. Eller vegansk sushi. 


5) Vilket är världens bästa djur?
Vesslan!


6) Vad är meningen med livet?
Meningen med livet är att ha roligt! Så måste det ju vara? Livet är hårt mot de hårda och innehåller alltför många tråkiga transportsträckor och måsten för att man inte skall sträva efter att ha roligt. Så jo, att ha roligt och en sak till. Att hitta något som man är riktigt, riktigt bra på. Sen är det kanske att bli förälder för vissa också.


7) Hur ofta har du dåligt samvete?
Dagligen. Konstant. Nästan varje minut. Över att jag inte prioriterar lilla W, för att H får ta så mycket skit av mig, för att jag är borta från familjen så mycket, över att jag inte tränar tillräckligt, över att jag inte är en tillräckligt bra kollega och lärare. För att jag inte hinner träffa mina vänner, för att jag har dåligt samvete. Jag har dåligt samvete över att jag inte kan säga nej och när jag säger nej har jag dåligt samvete för att jag just sagt nej..  Min dåliga samveteslista skulle förmodligen bli en av de längsta listorna i världshistorien.


8) Favoritölen, vilken är det?
Carlsberg Hof. Mellanöl är perfekt. Då håller jag länge, blir inte drängfull eller alltför odräglig tidigt under kvällen. Dessutom är det fina minnen. Egentligen är det inte den godaste ölen, men den har liksom bara kommit in och fått en plats, kan jag säga att den har ett visst affektionsvärde för mig?


9) Vilket är världens bästa resmål?
Det vet jag faktiskt inte. Det finns extremt många platser jag skulle vilja resa till. Jag har knappt rest alls i mina dar, bara en del i Europa. Också Toronto då. Jag skulle vilja resa till kristallklart turkost vatten med vit sandstrand och böljande palmblad tillsammans med min familj inom en mycket snar framtid. Det skulle jag verkligen vilja. Annars får jag nog ändå säga Berlin. Berlin  har allt.


10) Berätta om ditt finaste barndomsminne
Jag har många fina barndomsminnen, en del överjävliga också men de är relativt isolerade till skolans värld så efter många långa terapi-timmar har jag lärt mig att se allt det andra. Allt det där fantastiska. Alla mina bästa barndomsminnen utom två inbegriper djur. Och min lillebror. Som till exempel när jag fick min första egna katt Trollungen eller när vi hämtade hem vår airedaleterrier.  Jag skall berätta om ett av de djurfria minnena.

Jag är uppvuxen på en gård och om somrarna var vi lediga i vad som kändes som en evighet. När pappa tröskade den första rapsen fick vi alltid hoppa i vagnarna och den känslan är helt fantastisk. För dig som inte vet hur raps ser ut när det är tröskat (och innan man pressar det till rapsolja) så är det små, hårda svarta oljefyllda kulor som lämnar kroppen svart och oljig. Vi dök i rapshögarna och borrade ner våra sommarbruna ben, stod på huvudet, gjorde kullerbyttor och byggde berg där i vagnarna som stod parkerade på gårdsplanen till långt in på sommarkvällarna då solen för länge sedan gått ner och det börjat bli kyligt. Det enda som vi var lite oroliga över jag och min bror var alla tvestjärtar men inte ens det kunde hålla oss tillbaka från rapsvagnarna. Kväll efter kväll efter kväll hoppade vi tills mamma kom ut och hämtade oss.

11) Hur gör djur?
Djur gör rätt. Alla djur utom delfiner då. Delfiner är djävulens påfund. Det finns inte en enda annan djurart eller någon sak som får mig att må fysiskt illa vid blotta åsynen av ett.Reglerna:

- Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their "tagger” and post it on their blog.

- Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.

- Create 11 new questions for the people you tag to answer.
- Go to their page and tell them they’ve been tagged!
- Do not tag back to the person who has already tagged you.Jag taggar följande personer (utan någon rangordning):


Också var det frågorna då.

Sol eller vintersemester?
Bästa staden?
Favoritmat?
Vad är lycka?
Vilken är den bästa årstiden?
Vad är viktigast i livet?
Vilken är den bästa högtiden?
Skräckigaste skräckfilmen?
Vad önskar du dig mest i hela världen?
Om du bara fick lyssna på en låt resten av ditt liv, vilken låt skulle det vara?
Vilken är de godaste drickan du vet?3 kommentarer:

Mirijam Geyerhofer sa...

Men gud, BERÄTTA MER OM DELFINHATET CHARRE!

Swede Hurt sa...

Yay... I will do!

alottariot sa...

Haha, det kommer kanske sen majsan.
Gött Swädd