tisdag, augusti 28, 2012

Flytta, hur gör jag?

 Jag har  panik över att organisera denna flytt och allt vad det innebär med att byta bostad. Jag fattar inte riktigt varför -  jag har flyttat  hela mitt bohag i alla fall sex gånger innan och det har gått helt okej alla gånger. Kanske beror paniken på att detta är första gången jag flyttar med barn och allt vad det innebär, att jag är orolig för hur han skall ta det. Kanske beror det på att jag skall rodda i allt detta ensam, eller ja, utan H. Jag är inte van vid att fatta stora beslut ensam utan vi gör ju alltid allt sånt här tillsammans, att flytta när han inte är hemma var nog ingen bra idé. I alla fall så känns det hela tiden som att jag har glömt bort något, som att det är något superviktigt som jag missar.

Men ja, så nu kommer vi till frågan. Hur har ni som flyttat med (relativt små) barn gjort? Har ni låtit barnen vara med under hela flytten? Att barnen är med under packandet och sådär blir naturligt, men just på själva flytdagen? Jag funderar på om det är bättre att ordna Ws rum först så att det är färdigt när vi kommer till lägenheten och han får en känsla för "sitt" rum eller om det är bättre att flytta alla grejer och att ingenting är ordnat när han kommer dit första gången.

5 kommentarer:

Linda sa...

Jag flyttade när Siri var tre, hon fick vara med och packa men under själva flytten var hon inte med. Sen slet jag som ett djur för att hennes rum skulle bli klart och så kom hon dan efter. Vilda däremot var 8 så hon var med och kunde förstå det hela på ett annat sätt.

Lisse sa...

Felix har alltid varit med och hjälpt till och packat men har försökt hittat barnvakt på själva flyttardagen. Sen har hans rum alltid varit prio 1 att få iordning för att han ska känna sig hemma fort, plus att då har han någonstans att va och leka medans man plockar upp resten. Stort lycka till!

alottariot sa...

Linda och Lisse: Ja jag tänker i de banorna också. Att W får vara med och packa och förbereda sig genom att kanske vara med och handla säng eller liknande till det nya rummet men att jag hinner ställa i ordning hans rum så mycket som möjligt på fredagen och att själva flyttlasset sen drar på lördagen.

Tristessa sa...

Har flyttat med två små barn. Alla orostankar var i onödan. De var bara borta på själva flyttdagen men hade sett boendet innan och flyttat över några små saker. Rumet var inte klart, bara säng och kartonger men det var bara kul att packa upp själv. Hade så klart viktiga saker framme som favorit gosedjur.. Det var bara så självklart och naturligt, alla möbler och saker fanns ju och den äldsta hade förstått att vi skulle flytta.
Tänkte först ha barnen med så de såg sina saker flyttas osv, men är glad att de inte var med eftersom det tog längre tid än men tänkte...som vanligt.

Tristessa sa...

Menade att barnens rum inte alls var klart och det var helt okej. Inget otryggt el konstigt. Bara spännande kul!