måndag, september 20, 2010

8 månader

Jag orkar inte kommentera valet just nu. Idag blir lilla w åtta månader gammal, det känns stort. Han är inte längre en liten bebis. När gick han från att vara en liten nyföding till bebis och från liten bebis till att kunna krypa, dricka själv, vinka och ställa sig upp? Det är så coolt, varje dag påminner w mig om vad han kan och jag blir lika förundrad varje gång.


BVC besök idag, boeltest och information om hur man bör barnsäkra. Gamla BVC-tanten har gått i pension och idag möttes vi av värsta skräcködlan, förvirrad, otrevlig, könsnormativ och riktigt osympatisk. Till en början trodde hon att w var en flicka och gullade länge och väl med honom, beundrade hans ögon och överröste honom med komplimanger för de långa ögonfransarna. Jag fick komplimanger för hans fina kläder tills det att blöjan åkte av och lilla w hamnade på vågen. "du var ju ingen litentjej du var ju en storochstarkpåg! ojojoj tänk vad man kan luras av ett feminint utseende..."(eh kom och ta mig härifrån förivelvete vad är det frågan om? Feminint utseende? Det är en bebis?!) lilla w låg på vågen och drog i snoppen- såklart "ja du har redan hittat den ser jag ja dn kommer du inte släppa under resten av ditt liv"(vafan säger munnen?) boeltestet gick bra och allt annat var ut ärkt tills dess att jag drog fram bröstet och ammade. "ehhh ammar du FORTFARANDE?! (nej jag gillar bara att lufta bröstvårtorna) ja alltså vi rekommenderar ju att man slutar amma vid sju månader, allra senast när dom får tänder och w har ju två..." därefter berättade hon om en mamma som ammat sitt barn tills dess att barnet var fem år gammalt och barnet hade haft tre hål i tänderna. Man slutar aldrig förvånas. Behöver jag säga att det skar sig rejält mellan oss? Lollopard har 50% på allt i butiken, både i Malmö och på webben så vi strosade dit i höstrusket på jakt efter en kockumströja till lilla w och påslakan till mig och H. Givetvis fanns det inget sådant alls. Tillsammans med Lisa och Valle blev det sen ytterligare shopping. Mössa, tossor vantar och byxor till w, bodybutter, sjal jeansshorts och benvärmare till mig. Aj lake rea alot.


4 kommentarer:

Catrine sa...

Hej kära kusin och W
Hoppas att du inte lyssnar för mycket på tanten på BVC för jag har ammat mina till dom var ca 13 månader och dom har hitintills inte haft så lätt för att bli förkylda och sådant fast alla deras kompisar är sjuka och det tror jag kan ha något med att göra att dom ammade så länge. Och det här med tänderna kan dom väl ha rätt i men det finns tandborste och tandkräm. Sedan så hade Emma hål i en kindmjölktand redan när den kom ut så hål i tänderna kan dom få ändå. Emma har aldrig haft hål sedan dess i någon tand och Sara har haft 1 hål.
Hoppas allt är bra med Er trots dryga tanter.
Ha det så bra!
Kram Tin

Mia sa...

Jag blir så arg när jag läser ditt inlägg, inte på sig utan på BVC-tanten: Det är skrämmande att människor som jobbar på BVC är så könsstyrda och att hon ens har mage att kommentera att du ammar din 8-månader bebis! Tyvärr slutar man aldrig att förvånas...

Har förresten hittat din blogg via Anna (ladyangore.blogspot.com).

Indiana sa...

Usch! Vilken otrevlig BVC-tant. Jag har haft turen att ha bra tanter där fast går trots det aldrig dit längre. Känns inte som att det finns någon anledning.
Jag ammade Zid i 2 år och han har inte haft några hål i tänderna. Han har hållt sig väldigt frisk i övrigt också :)
Synd att man ska bli bemött så fel när man gör saker så rätt!
Är imponerad av allt du skriver som har med föräldraskap att göra.

//Indy

Eli M sa...

Jag tycker att han är skitsöt, sötare än sockervadd. Han ser varken feminin eller maskulin ut, han ser bara perfekt ut!