tisdag, maj 24, 2011

En liten förskoleuppdatering.

Områdesansvarig är nu kontaktad och har lovat att kolla upp situationen, men också förskolan. Först var hon benhård, då är det sist i kön som gäller. Jag förklarade läget och berättade vad som hänt, mycket olyckligt replikerade hon och jag håller ju med - vadannat finns det att göra? Och där, mitt i samtalet så verkade hon tina upp litegrann, frågade efter vår adress och nämnde att det nog skulle kunna finnas platser på både en och två andra förskolor i närheten. Hon fick mitt nummer och skulle återkomma. Jag väntar med spänning och en rejäl portion ångest.

1 kommentar:

EmReAl sa...

Jag satte upp oss i kö så fort jag fått Ks personnummer. Jag tänkte att det nog var lika bra.
Det finns en hel uppsjö av förskolor bara här i Staffanstorp. När vi besökt Montessori förskola hade vi ett bra intryck och ville ha plats där.
Emilia-inspirerad förskola finns här med (Stora och lilla Emilia) men jag har ingen personlig uppfattning om hur det funkar. Jag drar slutsatsen att de som har sina barn placerade där är nöjda, men från annat håll känns upplägget lite underligt.

Jag tycker att det är fantastiskt att du är så väldigt noga och ifrågasättande, att du tittar på många alternativ och verkligen går till botten med dina funderingar.
Det känns som att förskolan du besökte har nytta av en del uppmärksamhet för att styra upp eventuella felaktigheter - men att inte ha en aning om sin förskolas värderingar och verksamhetsplan är inte bara knepigt utan riktigt dåligt.

Jag förstår att det tar mycket kraft att stå utan omsorgsplats och jag hoppas verkligen att ni får plats snart på en förskola som känns perfekt för er.
Du är mer engagerad i frågan än många andra mammor jag vet och du ska ha en eloge för ditt medvetna tänk. W kommer att växa upp och bli en trygg, snäll och stabil kille med dig som mamma!