måndag, januari 16, 2012

jahapp.. det här gjorde det inte direkt bättre..

80 000 lärare ska legitimeras i en av regeringens största skol­reformer. Men i stället för Skolverket är det bemanningsföretaget Proffice som i princip beslutar om lärarnas legitimationer. Nu ifrågasätts rättssäker­heten i besluten.
– Huvudregeln är att det krävs särskilt lagstöd för att kunna lämna ifrån sig myndighetsutövning. Jag tycker inte att detta är bra, säger Lena Marcusson, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet.
Samarbetet med Proffice har varit känt, men det har inte framgått hur lite Skolverket är delaktigt i varje enskilt beslutsärende. Det är oerfarna anställda på Proffice som granskar alla ansökningar, examensbevis och andra dokument. De gör sedan en bedömning och väljer bifall eller avslag.

2 kommentarer:

Swede Hurt sa...

verkar ju helt sjukt...

Fresh Meat sa...

Notera även att de har slunkit undan reglerna genom att göra individuella avtal med varje person istället för ett gemensamt avtal med Proffice, notera sedan vad hela kalaset kostar samt vad varje individ får betalt. Alltså väldigt massor med pengar som, vänta lite nu, Proffice får? Hur går det ihop? 21 per person, inkl kanske 30 med det sociala, ändå kostar varje individ 78 papp?!?! Alltså, man skulle ju kunna anställa kvalificerat folk på Skolverket som hade gjort ett bra jobb för typ hälften av de pengarna men det kan man ju inte, det är ju slöseri med skattepengar. *himlar med ögonen* Till skillnad från nu då. När de går till ett företag. Pah.