lördag, april 09, 2011

Det här med nya rullor..
Majsan på väg hem från gårdagens roller derby träning. Ni kan inte se hennes ansiktsuttryck men jag kan garantera att det fanns ett stort leende, ni vet ett sånt där från öra till öra, på hennes läppar när det här fotot togs. Ser ni vad hon har i handen? Det är hennes nya rullor som hon köpt hos roller derby affären SwedeVix Skate Shop. Fattar ni! Det finns en webbaffär som säljer roller derby utrustning i Sverige och som om inte det skulle vara nog så drivs den av två tjejer från ligen och är baserad här i Malmö. Helt fantastiskt på alla sätt och vis - utom för min portmonä. Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle bli prylgalen eller drabbas av akuta ha-begär när det kommer till saker som inte är direkt livsavgörande. Jag var en av dem som nästan aldrig använde sitt visakort, som någon gång om året klickade hem ett par tre fynd från tradera, inte mer. Nu kommer jag på mig själv att drömma om ditten och datten. Hjul, kullager, nya skydd och snygg merchandise. Skates, hjälmar och scrimmage-linnen och om sanningen skall fram så får jag hålla hårt i mig själv för att inte impulshandla upp mer än bara barnbidraget. Men nu till något som jag  faktiskt har funderat mycket på och kommer att grubbla mer över. Jag funderar på hur jag skall lösa sommarens utomhusskate och står och väljer mellan två alternativ:

 - Att åka utomhus med mina nya Vandals (om jag fullkomligen älskar) och riskera att förstöra dem under sommarens okynnesåkning. De kommer med all sannolikhet att skavas, slitas och utsättas för saker som quads normalt sett inte alls gillar. Jag kommer även att vara tvungen att byta hjul titt som tätt. Slits de alltför mycket, eller om de går sönder så måste jag köpa mig ett par nya inomhusskates till hösten

 - Att köpa ett par utomhusskates nu, de billigaste jag kan få tag på och ha dem som utomhusskates. Jag kan då åka var jag vill, hur jag vill och när jag vill utan att behöva oroa mig och krångla med att byta hjul. Frågan är om de billigaste quadsen är värda att lägga pengar på? "Kan" man åka på dem?

Vad tycker du? Även om du inte sysslar med roller derby kanske du har någon bra poäng att komma med? Det finns ett tredje alternativ också, men jag vill inte riktigt erkänna det för mig själv då jag inte tror att jag kommer att ha råd med det. Det ser ut lite som alternativ ett, jag åker ute på Vandalsen nu i sommar och byter sedan upp mig till höstens inomhussäsong. Frågan är bara om jag vill byta upp mig, jag är ju nöjd md de jag har och om jag ens skall överväga det - jag har varken guldbrallor eller pengaträd..

1 kommentar:

EmReAl sa...

Nu är jag inte någon rollerderby-kunnig öht men när jag var mindre körde jag med typiska 2+2-rullor. Jag älskade dem men har sedan dess använt inlines (skjut mig inte om det är hemskt) men jag saknade mina rullor och jag hittade faktiskt ett par begnagade på Erikshjälpen. Om du inte är känslig eller det är något speciellt med dina rullor som så så kanske du kan satsa på att hitta ett par "slarvrullor" där?
Det blir ju inte någon förmögenhet och du borde kunna leka med dem lite som du vill, även om de inte riktigt liknar de på bilden utan mer är "konståkningsskridsko" med hjul istället för skena.

Ja, jag vet inte. Men unkar tipset så..