torsdag, april 14, 2011

Julen varar ända fram till påskaJulen varar nästan ända fram till påska, i alla fall om man tittat på vår balkong.. Julgransbelysning och plastigt, solblekt och avgasskitigt granris har prytt vår balkong sen i början av november nu. Jag kan inte ens skylla på att det varit mysigt att ha belysningen tänd då den slutade fungera i slutet av december.. Det är inte lönt att ljuga, anledningen till att jag inte plockat ner den består av två, nej tre saker: lathet, brist på kreativitet och det faktum att H röker.

Jag har inte orkat att ta ner ljusslingorna och tömma skräpet, dra till återvinningsstationen för att sortera skiten har känts som ett övermäktigt projekt. Och när jagväl har plockat ner alla lampor o allt granris, vad skall jag ha på balkongen då? Vid den här tiden på året brukar jag ha en massa plantor och idéer inför sommarens balkong men jag har inte orkat i år.. Och sist men inte minst har vi sviterna av Hs rökning.. Jag har inte orkat städa upp..

För att göra en lång historia kort: idag trötnade jag på att det alltid luktar gammal askkopp när jag öppnar fönstret, jag tröttnade på att bli gråtgärdig så fort jag kikar ut genom balkongdörren och därför alltid har persiennerna nere, på att inte vara handlingskraftig och ha ork så jag tvingade mig själv till att städa balkongen.När projekt sanera balkongen var över hade jag samlat ihop två fulla hundbajspåsar med fimpar, 49 tomma ciggpaket och 2 halvfulla, tre tändare och tre plastpåsar skit. En kartong elektronikskrot, en pappkasse till komposten och en dsmmsugarpåse full med skröfs. Nu år det rent. Imorgon tar jag tag i planterandet av växter och frön. Det kommer en sommar i år med, en sommar då jag skall ligga på balkongen och plöja lättlästa pocketböcker medans solen går ner över de gröna husen.

1 kommentar:

Mirijam sa...

Pax för att ligga bredvid!