fredag, augusti 19, 2011

Dag 25 - I all hast

En mycket mycket dålig ovana jag har är att glömma bort och äta så fort jag blir stressad. Tiden räcker liksom inte riktigt till alltid och då är det första som ryker min mat. Detta är någonting jag verkligen vill arbeta bort och bli bättre på men lätt att ändra livslånga beteenden, det är det inte.

Jag tror att jag skulle behöva höra hur andra gör. Det är så lätt att fastna i gamla hjulspår och sedan inte kunna ta sig loss.. de tenderar ju att sitta djupare och djupare de där vanorna. Jag vet att det både är positivt och negativt med veganismen ur den här synpunkten. Positivt för att jag inte trycker i mig skitmat, det finns oftast inte att tillgå vegansk sådan ute på stan/affären/hos polaren, men och andra sidan så innebär det att jag kan gå nästna hur länge som helst utan att äta också.

Hur gör ni när ni är stressade? Äter, äter inte? Har ni hittat balansen? 

3 kommentarer:

Sandra sa...

Aah! Jag är likadan! Haha! T ex när jag står och sminkar mig inför festen eller dejten blir jag ofta så stressad eller exalterad att jag helt enkelt inte är hungrig längre! Sen går jag på ölen eller vinet... Då kan det sluta preciiis hur som helst haha!

Mirijam sa...

njae, du frågar kvinnan som åt kalaspuffar till middag senast i förrgår, så sorry hjärtat.

schmut sa...

Samma problem när jag äter vegan; efter några månader kommer tristessen smygande och jag tappar matlusten. Oftast beror det på att ingen i min närhet äter vegan eller särskilt nyttigt, så man får ingen inspiration.
Brukar försöka få igång lusten med lite bloggar, och då i synnerhet Veganmage. Eller så utmanar jag mig själv genom att bara köpa mat jag inte vet vad det är/ogillar.

Tyvärr är det i en optimal värld. Efter en vecka av noll matlust och revben som putar ut, brukar jag ta en vego-paus där jag blir vegetarian. Det brukar ge lust att vegana sig igen. Backa ett steg bakåt för att sedan ta två steg fram.