tisdag, augusti 16, 2011

Dag 22 - Mitt beroende

Innan jag blev gravid rökte jag som en borstbindare. En ful, dyr och jävligt äcklig men ack så god ovana. Trots att jag inte titulerat mig rökare sedan i juni 2009 så är jag röksugen varje dag. Jag vet inte om det beror på att jag egentligen inte slutade av "fri vilja" eller om det kort och gott beror på att nikotin och cigaretter är ett jävulusiskt gift. Mitt liv är sämre utan cigaretter på många plan, jag var en av de rökare som verkligen njöt av mina cigaretter, de smakade ju så j ä v l a gott. Ölen smakade godare i kombination av en cigarett, för att inte tala om det röda vinet, att vänta på bussen var inga problem. Belöningen när jag skrivit färdigt en sida på uppsatsen - en cigarett. Efter sex och den underbara morgoncigaretten till det smarriga kaffet.. men jag vägrar vara en rökare. Det stinker skit, det är dyrt och framför allt så förstör det en. Jag vägrar sätta min egen njutning framför andras välbefinnande. Jag vill inte att mina barn skall vara de förskoleungar som ingen vill sitta bredvid under högläsningen, som alltid luktar gammalt askfat trots att föräldrarna går ut och röker.  Inte heller vill jag att mina barn och min familj skall behöva begrava mig i förtid på grund av lungcancer. Så därför röker jag inte. Svårare än så är det inte. Så nu för tiden får man nog säga att det svarta guldet, kaffet är min största last och mitt beroende. Mhmm. Kaffe. Jag tror minsann att jag skall gå och sätta på en kanna as we speak.  Men som man brukar säga: summan av lasterna är konstant, vilket innebär att jag har ett nytt beroende. Det stavas roller derby.
Jag pivotar under ettt jam mot London Rockin Rollers Rising Stars. En bout som vi för övrigt vann med mer än tvåhundra poäng. Slutresultatet: 300-43.

3 kommentarer:

Negative Nancy sa...

Jag var en av de ungar som luktade gammalt askfat genom större delen av skolan så jag vet hur det känns (min mamma rökte konstant)...så starkt att du slutat, kämpa på :D

Alotta Riot sa...

Usch, eller du kanske inte led av det? Röker du i vuxen ålder? Ja, hade det inte varit för derbyn hade jag börjat direkt efter avslutad amning, tror jag, det är lätt att tycka en sak men svårare att gra det..

Nancy sa...

Led och led, det är väl en definitionsfråga, jag hade (har) astma så det var väl inte bra med en innerökande mamma men jag tänkte inte på det förrän i slutet av mellanstadiet när folk kommenterade att man alltid luktade rök.
Nej jag röker inte. Men jag hade en period för ett par år sedan när det bästa som fanns var en öl i ena handen och en mentolcigg i andra handen. Men hela den saken försvann ju när rökförbudet kom till, vilket jag iförsig i grund och botten tycker är ett bra förbud.

I hear ya, i teorin låter mycket bra men i vardagen är det ofta svårare att efterleva :)