fredag, september 16, 2011

Det här med hår

Huvudhår. Ska man klippa eller inte klippa, färga eller inte färga, skaffa dreads, kamma ur dreadsen?

 Frågorna är oändliga,nåja, nästintill i alla fall och det har varit en del snack om hår på sista tiden. Katta har sånt där supersnyggt hår i rätt röda nyans, Mirijam har precis klippt lugg (sketasnyggt!) och jag? Ja jag ser ut som kom och hjälp mig att dö i barret. Det finns en stor nackdel med att färga håret svart och det är att man ser så tunnhårig ut vid minsta lilla utväxt. Om jag orkar underhålla håret? Nej, det är ju därför jag har dreads. På sista tiden har det varit värre än vanligt, jag har verkligen inte orkat färga det och som resultat av det hela är det nu mer råttfärgat än svart. Luggen och det kortklippta är enbart bruna så längesedan är det sen jag färgade det. Och nu då? Det är för lite utväxt för att det skall se fint ut, ni vet som en färgskiftning i dreadsen och dessutom vet jag inte om jag ens vill ha brunt hår, jag menar hur skoj är det? Eller, äh, ni fattar vad jag menar..

Men vad vill jag göra då? Det skiljer sig från dag till dag. Häromdagen satt jag och gick igenom gamla foton från bilddagboken och så slog det mig, jag saknar verkligen mitt leopardfärgade hår.. Kanske man borde raka lite mer sidecut och slänga dit några leopardfläckar så att man ser snygg ut i helgen tänkte jag men kom mig inte för att göra slag i saken. Ja, kanske tänkte jag men orkade inte göra slag i saken. Så igår hittade jag till Annys blogg och det om något borde väl vara ett tecken? Nu skall jag bara hitta någon som kan tänka sig att hjälpa mig med hela grejen, det är inte det lättaste att göra själv och sen måste jag bestämma mig för färgerna. Jag har blekning hemma, röd färg och lite, lite svart. Kanske man skulle satsa på att färga allting svart, bleka leopardfläckar och sen köra i det röda i topparna? Vad säger ni? Vem orkar hjälpa till?

Dags att återgå till dagens planer som omfattar examensarbetsskrivande, skrivande och lite mer skrivande innan det är dags att skicka in för 25% seminarium klockan tre. Sen skall jag tvätta lite kläder och helst städa lägenheten, ikväll kommer finbesök från Paris som skall sova här hela helgen och att det ser ut som en tentasvinstia då är inte riktigt det jag har tänkt mig. Ja just det, där någon gång skall jag hinna hämta lilla W, dra till posten, apoteket, astrid och aporna och allra helst hinna handla nya kullager och en liten hjälm hos Swedevix innan klockan sex då jag skall infinna mig i  Baltiska hallen för att lägga golv inför morgondagens bout.

Inga kommentarer: