onsdag, september 14, 2011

pluggångest

Att säga att jag har pluggångest är dagens underdrift. Vad gör du när huvudet säger en sak och hjärtat en annan?

Jag brukar allt som oftast låsa mig. Detsamma sker när jag befinner mig i situationer som är alltför stressande för mitt eget bästa. Jag kör på strutsmetoden, stoppar huvudet i sanden och låtsas som att det regnar. Och det suger. Jag måste verkligen bli bättre på att ta tag i saker och ting, som till exempel det här examensarbetet. Jag borde verkligen jobba med det vareviga dag, all min vakna tid för ett färdigt examensarbete innebär målgång, att jag kan plocka ut min examen, hitta mig ett jobb och slippa Malmö lekskola för ett tag. Det skulle vara skönt på så många sätt och vis att jag inte ens vet var jag skall börja berätta om det.. men så ser det inte ut om vardagarna. Jag får ingen ro, i biblioteket på Orkanen är det för många nya studenter som springer rundor, skriker, pratar högt och stör. Hemma är det stökigt, något som skaver. Hundratusen måsten och andra saker. Är det inte saker som behöver ordnas till Team Sweden så är det styrelsearbete i CCR, det skall skrivas lineups, göras annat styrelsearbete, handlas, lagas mat. Jag skall vara en bra mamma.Träna, sova och där emellan så vet jag att det finns tid till att skriva men det går inte. Jag kan inte samla tankarna, jag tänker derby hela tiden och allt min kropp vill göra är att rulla och det funkar inte så. Det vet till och med jag.

Så hur gör ni? Hur gör jag för att ta tag i detta? Jag har hamnat i en nedåtgående spiral som ja inte riktigt vet hur jag skall bryta. Säg inte åt mig att jag skall ta mig i kragen för jag är en av alla dem som aldrig bär kragar, jag klär inte i det, har aldrig gjort det och kommer aldrig att göra det.

3 kommentarer:

Mia sa...

Det där är klassiskt, att göra allt utom ägna tid åt sitt examensarbete. Speciellt när man försöker plugga hemma och ser allt man "borde" ta tag i - disk, städning, rensa garderober - och jösses vet allt som plötsligt blir så mycket viktigare. Ett tips är att hitta en mera "neutral zon" när du ska pyssla med ditt examensarbete. Prova något annat bibliotek än Malmö lekskolas. :)

Jag vet inte om det är någon tröst men jag är så sjukt imponerad av din vardag som syns i bloggen! Du studerar, engagerar dig och tränar i roller derby och är "ensam" (förstå mig rätt) förälder medan din man jobbar utomlands.

Lycka till!
/Mia

schmut sa...

Plugga hemma hos någon som exempelvis är på jobbet? Då försvinner alla roliga leksaker och distraktioner, och allt som är kvar är arbete. Det brukar bli mer effektivt, iallafall i mitt fall

Alison sa...

Jag brukar ta hjälp/"leva på" av andra, ibland att studera med, planera what ever som är den bästa lösningen. Kanske kompisen oxå behöver lite hjälpa vilket då betyder att man inte bara tar! Lycka till!